Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt av politiet, de har - skal melde til barnevernet -hva kan de gjøre? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble tatt av politi for å snike meg inn på et 18 år utested med en bankkort som ikke var min. Politiet ba om å få se bankkortet mitt som jeg brukte for å komme inn, jeg viste da det kortet som ikke var mitt. Og politiet så at det ikke var meg på bildet, da de spurte om det var meg sa jeg nei. Jeg vet jeg kommer til å få en bot, og den skal jeg betale. Men de har også meldt saken til barnevern. Det som er er at min mor er verdens snilleste, hun drikker ikke og vi har aldri kranglet mer enn Max en time. Hun bryr seg alt for mye, og det er jeg glad for. Hun lot meg ikke dra på fester med venner før jeg fylte 17, og jeg har faste innetider enda. Så jeg er veldig skuffet over å ha satt henne som er verdens beste (og til tider veldig irriterende på en moderlig måte) i denne situasjonen. Hva vil barnevernet gjøre, og kan det få konsekvenser? Min mor trodde jeg var hos en vennine. Kommer de til å kontakte pappa også?? De er skilt men har 50/50 ansvar, men bor hos mamma.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Du skriver at du ble tatt av politiet da du brukte falsk legetimasjon. Politiet har meldt det til barnvernet og du lurer på hva som skal skje. Du er også bekymret for moren din og lei for at du skuffer henne. Det høres ut som du opplever dette som en vedlig ubehagelig situasjon å komme i

Dersom du ikke allerede har fortalt om dette til moren din, ville jeg gjort det med en gang slik at hun får vite det av deg og ikke av barnevernet. Du og moren din må også vurdere om enten du, eller moren din skal fortelle det til faren din. Det høres ut som du opplever dette som en veldig ubehagelig situasjon å være i - det synes jeg du skal fortelle henne.

Du skriver at moren din er verdens beste og snilleste, og slik jeg forstår det du skriver har du det bra hjemme. Barnevernets oppgave er å gi hjelp og støtte til barn og familier som trenger det. Dersom ikke dere trenger hjelp og støtte, vil ikke barnvernet gjøre mer enn å høre med dere.

Jeg legger med informasjon om barnevernet slik at du kan lese mer.

Lykke til.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern