Hopp til hovedinnholdet

Kommer mitt barn automatisk inn i barnevernet bare fordi jeg har vært i barnevernet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten (24) og jeg (19) ønsker barn når jeg er ferdig med utdannelsen, men siden jeg har vært i barnevernet grunnen omsorgssvikt. Kommer mitt barn automatisk inn i barnevernet bare fordi jeg har vært i barnevernet? Vi har god økonomi, eier eget hus og i fast jobb begge to

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke slik at barnevernet automatisk blir bekymret for om barnet ditt har det bra selvom du har fått hjelp fra barnevernet i din oppvekst. Barnevernet skal gi hjelp og støtte til barn og familier som trenger det. Dersom dere klarer dere fint uten hjelp, er det ingen grunn til at barnvernet blir involvert.

Det er fint, men også veldig krevende å bli foreldre. Det er derfor lurt å vente noen år, slik at dere blir mer voksne og modne. Da er det nindre sannsynlig at dere vil trenge støtte fra barnevernet.

Lykke til

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern