Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal om ikke lenge bli innlagt på psykiatrisk avdeling for selvmordstanker, depresjon, anoreksi og selvskading. Vil de gå gjennom bagen min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Beklager for at jeg skriver til dere i ferie tiden, men detter er veldig viktig for meg. Jeg skal om ikke lenge bli innlagt på psykiatrisk avdeling for selvmordstanker, depresjon, anoreksi og selvskading. Jeg vet at når jeg kommer dit vil de gå gjennom baggen min får å sjekke at jeg ikke har noe jeg kan skade meg på, men vil di gjøre kroppsvisitering? Sist noen gjore det på meg var ved en ødelagt sikkerhets konrtoll på en flyplass. I dt fyren skulle ta på meg fikk jeg panikk å slo til han. Jeg klarer ikke at folk tar på meg. Jeg får helt panikk. Så kommer de til å gjøre det når jeg blir innlagt? Jeg lurer også på om de kommer til å ta fra meg blyantspisseren min. Jeg er veldi glad i å tegne, og gjør dt hele tiden. Problemet er bare det at jeg har fortalt psykiateren min at jeg også bruker bladene fra blyantspisseren til å skade meg selv. Men jeg kan jo ikke spisse blyanter uten den.Håper dere har lyst å svare, men respekterer det om dere ikke har tid i ferien.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss! Du trenger ikke å beklage deg og jeg skal svare deg så godt jeg kan på det du lurer på.

Først og fremst er jeg glad på dine vegne at du skal få hjelp slik at du kan få det bedre!

Når du skal innlegges er det vanlig med en innkomstsamtale. Jeg vet ikke om det er rutiner der på å kroppsvisitere og å gå gjennom bagasjen din. Noen steder gjør de det og andre steder ikke. Det kommer an på hva slags avdeling du skal på.

Mitt viktigste råd er at du sier fra at du er redd for å bli kroppsvisitert på grunn av tidligere dårlige erfaringer. Da vet de om det og dersom de ønsker å kroppsvisitere så tar de hensyn til din frykt.

Når det gjelder blyantspisser så forstår jeg ditt dilemma. Jeg vil tro at dersom du ikke får ha den med så kan det kanskje være mulig at personalet oppbevarer den for deg når du ikke skal bruke den?

Jeg håper du får et fint opphold og får det bedre snart!

Legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser