Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor i fosterhjem å det er et helvete hele tiden, mvh en som håper på raskt svar

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente å lurere på hvordan jeg skal få det bra hjemme? Jeg bor i fosterhjem å det er et helvete hele tiden, mvh en som håper på raskt svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Huff, så leit å høre at du ikke har det bra i fosterhjemmet ditt. Sånn skal det ikke være. Du er flyttet ut av hjemmet ditt for å få en god og trygg oppvekst, ikke for å føle at det er et helvete å bo der.

Det er flere ordninger som skal sikre at barn har det bra i fosterhjem, blant annet skal det være oppnevnt en egen tilsynsfører som skal se til at fosterhjemmet ivaretar omsorgen for deg på en god måte. Tilsynsfører skal snakke med deg alene, og du kan kontakte tilsynsføreren din når du trenger det.

Dersom verken barnevern, fosterhjem eller tilsynsfører gjør jobben sin er det fylkesmannen som skal kontaktes. De er klageinstans og har tilsyn med det kommunale barnevernets arbeid.

Dersom du ikke opplever å bli hørt og det ikke skjer endringer i din omsorgssituasjon etter at du har kontaktet de instansene som er nevnt, kan du kontakte alarmtelefonen for barn og unge gratis på telefon 116111 så vil de prøve å hjelpe deg til å få hjelp på andre måter. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern