Hopp til hovedinnholdet

Redd barnevernet skal ta omsorgen for barnet mitt når jeg får barn

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er så livredd at når jeg får unge at den skal bli tatt fra meg.. min mamma har Aspergers syndrom og fikk ikke beholde meg da jeg var baby. Barnevernet holdt oppsyn med henne rundt meg og observerte mamma. De mente hun ikke var en forsvarlig mor og flyttet meg til pappa. Han var også ustabil som mamma(kunne få anfall) så barnevernet var ofte inne hos pappa også. Jeg ble kasteball fram og tilbake og de mente en stund jeg var gal og burde gå på spesialskole (jeg har ingen diagnose annet enn sosial angst fra lenge siden). Det var en på sykehuset som varslet barnevernet om mamma. Hva skal jeg gjøre? Når jeg får baby med mannen min så kommer jo barnevernet til å se hele bakgrunnen min og at mamma er «gal» på papiret. Er redd for at livet mitt blir ødelagt, slik som hennes. Jeg vet jeg kan bli en god mamma.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er redd for at barnevernet vil ta omsorgen for barnet ditt når du blir gravid. Ut fra det du skriver forstår jeg det slik at grunnen til at du er bekymret er at dette skjedde med moren din. det betyr ikke aty det samme vil skje når du får barbn. Du skrievr at moren din har Asberger, og at både moren og faren din er ustabile slik at du ble en kasteball mellom dem.

Dersom du og mannen din er stabile, og har evne til å gi en god oppvekst med god omsorg til barna dere får, er det ingen grunn til å være bekymret. Det er ikke slik at barnevernet er bekymret for din omsorgssevne fordi du selv fikk hjelp fra barnvernet i din oppvekst.

Det er ikkke så greit å være bekymret så jeg ville anbefale deg å snakke med noen om din bekymring - kanskje du kan oppsøke helsastasjonen eller et familievernkontor, og be om en samtale og fortelle om bekymringen du har.

Barnevernet er jo til for å gi hjelp og støtte til barn og familier som trenger det. De aller flset som får hjelp fra barnvernet får det mens barna bor hjemme, og de aller fleste foreldre er fornløyd med den støtten de får. Det går også an å selv kontakte barnevernet og fortelle om bekymringen din.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern