Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg prøve å få meg en støttekontakt?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei:) eg bur i leilighet og har lyst og flytte heim fordi eg syns de er kjekkare å bu heime. Har prøvt å diskutere med mamma om å få flytte heim, men ho lurer på om de blir stressende for heile familien? De har eg ikkje noko lyst til. og ho foreslår at kanskje de kan vere bra for meg med ein støttekonntakt sann at eg har litt meir og gjere på på fritida mi. Kva tenker dokke om dette? Burde eg prøve ut å få ein støttekontakt før eg tar emne opp igjen?

Besvart 20.09.2018 10:13
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Jeg forstår at du kan savne hjem og tenke at det er bedre der enn å bo alene. Nå skriver du ikke noe om hvor lenge du har bodd for deg selv, men det er ofte en overgang når man flytter  ut første gangen og man må venne seg til en litt ny hverdag på mange måter. Det kan ta litt tid. Når det er sagt vet jeg jo lite om din bakgrunn, men vet at mange mennesker har god nytte av en støttekontakt, og jeg tenker at det kunne kanskje være verdt å prøve? Jeg har lagt ved en artikkel om hva en støttekontakt innebærer som du kan lese. Det viktigste er at du har en åpen dialog med din mor og at du kan snakke med henne om dette og dere sammen kan finne den beste løsningen for deg. Lykke til, 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva er en støttekontakt?

To som går tur i skogen (colourbox.com)

Hva innebærer det å være støttekontakt, og hvordan kan du bli det? Og hvem kan få støttekontakt?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning