Hopp til hovedinnholdet

Dekker barnevernet reiser for barn og unge i fosterhjem ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Fosterforeldrene mine får jo utbetalt utgiftsdekning hver måned. Ekstrautgifter betaler jo barnevernet. Jeg har fått tilbud om å reise til utlandet som frivillig og hjelpe mennesker i nød. Det vil koste meg mellom 9-14 000 kr. Kan man søke om å få dekt det/delvis av barnevernet, eller funker det ikke slik? Det samme med andre ferier. Jeg vurderer besøke familie andre steder i Norge, må da reise med fly elr tog. Er klar over at bv betaler for reising når det kommer til samvær med mamma og pappa, men hva med familie og venner utover det?

Besvart 03.10.2018 18:57
 

Svar
Hei jente 18 år

Så fint at du tar kontakt med oss. Jeg er helt ærlig i tvil om barneverntjenesten dekker utgifter til reiser utover til foreldre, noe du sier du er klar over at de gjør. 
Jeg tenker at du kan spørre din kontaktperson i barneverntjenesten eller be fosterforeldrene dine eller tilsynsfører spørre for deg. Ellers tenker jeg at det kan gå an å søke uansett. En søknad kan innvilges eller avvises, men du vil uansett få en begrunnelse. 
Jeg er i tvil om det skjer noen endringer i barneverntjenestens plikt til å dekke utgifter til ungdom etter de har fylt 18 år, men dette vil du svar på i et møte med kontaktperson eller i en søknad om du velger å sende inn en. Jeg håper dette hjelper deg noe med hvordan du kan få svar på spørsmålet ditt. Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern