Hopp til hovedinnholdet

kan barnevernet hente et barn uten foreldrenes samtykke?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om barnevernet/politiet har lov til å ta barnet fra barnehagen uten å si ifra til foresatt(e). En venninna av meg fikk bilde av sønnen sin fra en venn, av at han var på en flyplass i en by langt unna. uten at hun hadde fått vite noe. Finnes det noen regler om slike ting?

Besvart 31.10.2018 10:56
 

Svar
Hei

Dersom det er fare for at et barn blir vesentlig skadelidende ved å bli hjemme, kan barnevernet fatte et vedtak om at barnet skal hasteflytte. Dette kan de gjøre uten foreldrenes samtykke, men de skal så snart som mulig informere foreldrene og gi dem god informasjon om videre saksgang og foreldrenes rettigheter.

Her kan du lese litt mer om hva som anbefales når et barn skal flytte: her:www.bufdir.no/hasteflytting/Nar_barnet_ma_hasteflyttes/For_barnet_blir_flyttet/

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern