Hopp til hovedinnholdet

får fosterbarn støtte fra barnevernet hvis man begynner på vg1 i utlandet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 år som har bodd hos fosterforeldrene mine siden jeg var 3. Jeg vurderer å begynne på vidregående skole på Mallorca, men mamma og pappa synes det er så dyrt, får man støtte fra barnevernet hvis man som fosterbarn flytter for å begynne på videregående skole på mallorca?

Besvart 11.01.2019 17:15
 

Svar
Hei

Det er nok opp til fosterforeldrene dine å vurdere om du kan flytte til Mallorca og gå på videregående. Slik også andre foreldrene kan bestemme for sine barn. Det er nok ikke en egen støtte fra barnevernet til det.


Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern