Hopp til hovedinnholdet

Barnevernet har omsorgen for meg og jeg vil ha tatovering

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Barnevernet har omsorgen for meg og jeg vil ha tatovering. Kan jeg soørre de eller er det de med foreldreansvaret? Og kan de gi tillatelse?

Besvart 11.03.2019 14:27
 

Svar
Hei

Som du sikkert vet er det ingen lovbestemt aldersgrense for tatovering. Men de seriøse tatoveringsstudioene har 18-års grense.  

Her kan du også lese litt om hvorfor seriøse tatoveringsstudioer velger å ha en aldersgrense på 18 år. 

Dersom du likevel ønsker tatovering før du er 18 år, er det nok de med foreldreansvar som skal samtykke, selv om ikke dette fremgår helt klart av loven. Jeg foreslår at du kontakter kontaktpersonen din i barneverntjenesten og forteller at du ønsker å tatovere deg. Dere kan da sammen finne ut hvordan det er best å gå frem.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern