Hopp til hovedinnholdet

Når man er 18 ? er man fri fra barnevernet da? Hvis jeg noen gang får egene unger, de kan ikke bare ta mine pga at jeg har hatt problemer med barnevernet?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei.. Når man er 18 ? er man fri fra barnevernet da? Da har ikke barnevernet noe de sku ha sagt ? eller gjort? sant? Hvis jeg noen gang får egene unger, de kan ikke bare ta mine pga at jeg har hatt problemer med barnevernet?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du har fylt 18 år kan du selv velge om du fortsatt vil ha hjelp fra barneverntjenesten.

 

Nei, de tar ikke barnet ditt fra deg fordi du har fått hjelp fra barnevernet. Men dersom de er bekymret for hvordan barnet har det, kan de undersøke dette og da sette inn hjelpetiltak hvis de tenker det er nødvendig – og da med samtykke fra deg.  Eller, i verste fall, hvis de tenker at barnet likevel ikke får den nødvendige omsorgen, kan de legge opp sak i Fylkesnemnda om å flytte barnet i fosterhjem.


 

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern


Quiz: Hva vet du om å flytte hjemmefra?

Hvor langt må skolen ligge unna foreldrehjemmet for at du har krav på stipend?