Hopp til hovedinnholdet

æ trives ikke hjemme, og får ikke lov å flytte hjemme fra. har hørt at barnevernet kan hjelpe med å skaffe hybel ogsånt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei. æ trives ikke hjemme, og får ikke lov å flytte hjemme fra, har hørt at barnevernet kan hjelpe med å skaffe hybel ogsånt. mine foreldre bor ikke sammen, d e krangel hele tiden mellom meg og mine foreldre, men også e det krangel på min mors familie side. og kordan får jeg kontakt med barneværnet.. jeg har ikke trivdes eller følt meg onkli hjemme på flere år. helt ælig fra æ begynte på ungdoms skolen. jeg har veldig lyst å flytte til en spesijel plass men vet ikke kordan det dær systeme funker eller noe -.- har had med ppt, bup og det dær greian oppigjenom åran. men synes ikke dem har hjulpet så mye... har prøvd og finne ut om kordan jeg kontakter barneverne om dette med ingen held... kan dere være så snill og svare? ps. ung.no e bra at d fines. så vi har noen plass og søke råd oss. :) hilsen fortvilet..

 

Svar
Hei

Du sier ikke hvor gammel du er, men går ut fra at du er under 18 år.  Barneverntjenesten er en kommunal tjeneste, så derfor må du kontakte kommune-senteret på hjemstedet ditt, så vil de sette deg i kontakt med barnevernet.  Du kan jo også sende et brev til dem, der du skriver litt om hvordan du har det og ber om å få en time hos dem.

 

 Lykke til!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Hva koster det å bo?

Kalkulator og budsjett (foto: ung.no)

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

Les mer

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern


Quiz: Hva vet du om frivillig arbeid?

Hva gjør frivillighetssentralene?