Hopp til hovedinnholdet

Min mor er kjæreste med ein mann eg ikkje liker. Sorg etter at faren min døde for 2-3år siden.

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei!Eg er ei jente på 13 år. Min mor er kjæreste med ein mann eg ikkje liker. Veit ikkje ka eg ikkje liker med han,men eg bare ikkje liker han. Ho er blitt heilt forandra etter ho blei sammen med han. Å eg sliter litt for 2-3 år siden så dødde faren min av kreft å eg hater å snakke om det med venner å familie. Eg har kutta meg hatt selvmordtanker mange ganger.Min mor veit ingenting for når eg snakker med ho så følle ho ikkje med ho ser ein anna vei å svarer bare "åja".Å når eg prøve å snakka med ho om pappa så blir ho sur ogsånn.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du ikke liker din mors kjæreste, at du sliter med at din pappa er død og at du har vanskelig for å prate med mamma og venner om det. Jeg oppfatter det slik at du har prøvd å prate med mamma men du opplever at hun ikke hører eller blir sur. Det er ikke sikkert din mor er klar over hvordan du opplever henne. Jeg tror det er veldig viktig at du forteller en voksen du stoler på og har tillit til hvordan du har det og at de så prater med mamma. Det er utrolig viktig at du ikke bærer på vonde følelser og tanker inni deg uten å la de rundt deg vite hvordan du har det. Jeg er sikker på at både mamma og dine venner vil deg vel og vil at du skal ha det bra. Er det en tante eller onkel du kan prate med? Eller helsesøster eller sosiallærer på skolen? Hvis du synes det blir vanskelig kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge. Det er gratis å ringe 116 111.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen, 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern