Hopp til hovedinnholdet

Pappa sa at jeg er så feit å at jeg må slanke meg å snakket dritt om meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei (pakistansk jente ) Hei i går satt mamma å pappa snakket sammen Pappa sa at jeg er så feit å at jeg må slanke meg å snakket dritt om meg.pappa har sakt at jeg er feit at jeg alldri kommer til å få meg kjæreste eller få jobb pga jeg er for feit dette tenker jeg på hverdag å dette øddeleger hele dagen min Mamma sa alt til meg å sa st jeg skal trene å jeg er feit å sånt å da begynnte jeg nesten å gråte. I fjor å i år fikk jeg.stryk i svømming pga kroppen min jeg er ikke selvsikker når jeg er med det tre bestevennene mine på skolen holder jeg foran magen min å i køasserommet sitter jeg å trekker inn magen det er tung Keg liker ikke en gang å ta buss til skolen pga av kroppen min Jeg har ikke lyst til å gå på trening eller treningstudio eller sport fordig jeg ikke liker å vise meg fremm jeg grinner hverdag hver gang jeg prøver å være selvsikke kommer mamma eller pappa å ødelegger alt. D Det er ikke bare de to men det er også broren min å søstra mi Dette har pågått lenge nå jeg har tillåmed tenk på selmord Siden jeg ikke tør å vise fremm kroppennmineller ikke tør å gå på treningstudio har jeg en 'diett' At jeg ikke skal spise noe på heledagen bare drikke vann å hvos jeg skal spise noe er det bare mellom 21.00 å 22.00 Trenger. Hjelp Tusen takk Tusen tall for svaret Tisenn talk for at dere tokk deere tid for å svare på spørsmålet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du sliter med overvekt og at du blir mobbet for dette av både foreldre og søsken.

 

Det du forteller høres ikke på noen måte bra ut og skal selvfølgelig ikke være slik! Alle mennesker er forskjellig, både i høyde, vekt og utseende generelt og det skal vi få lov til å være uten å bli mobbet av andre for det. Spesielt ille er det når du forteller at til og med foreldrene dine sier stygge ting til deg.  Slik jeg ser det så er det 2 ting en må få gjort noe med. Det første er å få foreldrene dine (og broren din) til heller å hjelpe deg med å gjøre noe med kroppen din istedenfor å rakke ned på deg. De skal støtte deg og gi deg oppmuntring slik at du selv kan gripe tak i din situasjon på en måte som blir enklest mulig for deg. Hvis de ikke vil høre på deg så må du ta kontakt med noen andre voksne som du stoler på og be dem hjelpe deg. Disse må prøve å få snakket med foreldrene dine snarest. En slik person kan for eksempel være din fastlege. Din fastlege kan ta en alvorsprat med foreldrene dine, men da må du fortelle legen om problemet du har hjemme.

 

Den andre tingen du må få hjelp til er kroppsvekta. Du vedgår at den høye vekten din hemmer deg i ulike situasjoner og får deg til å føle deg dårlig. Fastlegen kan også her hjelpe deg. Legen kan enten hjelpe deg med å lage et enkelt kostholdsprogram eller han/henne kan henvise deg til andre profesjonelle som kan bistå deg i vektreduksjonen. Men det er viktig at du ikke venter for lenge med dette da det høres ut som du ikke har det noe greit i det hele tatt. Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme