Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten røyker hasj, og faren til barnet mitt har meldt bekymringsmelding til barnevernet

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er sammen med en gutt som jevnlig røyker hasj. Vi har et barn sammen og han har barn fra før. Eksen hans har sendt bekymringsmelding til barnevernet om dette og saken har vært oppe og endte med at han må ta urinprøver. Da tok familien hans kontakt med advokat som sendte brev om at det ikke hadde hjemmel i loven og etter det har det ikke skjedd noenting, bortsett fra at han forsatt røyker hasj. Jeg er totalt imot bruk av narkotiske stoffer og dette vet han. Har snakket med ham om det flere ganger og han har sagt at han skal slutte, men det gjør han ikke. Han skjuler det, men jeg har funnet hasjklumper og papir flere ganger de siste månedene. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for ingenting ser ut til å fungere, så jeg står mellom å pakke kofferten og melde inn igjen til barnevernet eller å bli med ham og håpe at han en gang skal slutte, evt. melde til barnevernet og se hva som skjer denne gang. Forvirret, usikker og elsker ham jo, så hjelp! Hilsen en som ikke vet hva jeg skal gjøre...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner dilemmaet ditt!  Flott at du har så tydelig standpunkt i forhold til å bruke narkotiske stoffer!  Og dette er jo spesielt viktig i forhold til å ha omsorg for barn.  Siden familien hans tidligere har støttet ham og ikke deg, så er det vel lite trolig at det nytter å snakke med dem ? men du kan jo forsøke.  

Mitt råd er at du snakker med ham igjen og forklarer ham at du nå flytter fra ham hvis han ikke slutter.  Er det mulig at han selv kan be om hjelp til å slutte?  Kontakte rusteamet i den kommunen dere bor for samtaler?  Det er ofte vanskelig å slutte ved egen hjelp dersom misbruket har pågått en stund.  Hvis han ikke selv innser at han har et problem, så tror jeg faktisk ikke du har noe annet valg enn å forlate ham med tanke på barnet deres. 

Og da synes jeg også du skulle snakke med barnevernet igjen, det vil jo også dreie seg om å ha samvær med barnet.  Jeg håper virkelig du klarer å finne en løsning på dette, og ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern