Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når jeg ikke har leiekontrakt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg leier en leilighet til 10.000kr i mnd, men nå har det kommet lekkasje i gulvet pga han under meg dom bor o kjelleren har like store høyttaler/bass som taket. Det rister i speilene og jeh vet det er han under meh( sønnen til utleier) nå krever han 25.000kr i erstatning, men når vi flyttet opp så skulle han gjøre det svart) at vi ikke skulle di det til noen at vi flyttet i 2 etasje og dermed har vi ikke leie kontrakt. Faren min har snakket med forsikring selskaper og dem ber meg bare pakke tingene nede og dra så får drm bare saksøke meg. Men vi bodde først i kjelleren og der er ingen ting godkjent! Hva skjer med han om jeg sier det til noen? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er litt vanskelig å få tak i alle detaljene som har skjedd i leieforholdet ditt, så jeg vil anbefale deg å kontakte en juridisk rådgiver som kan rådgi deg etter at du har fått gitt flere detaljer.

Det jeg uansett kan si er at en muntlig leieavtale også er en gyldig leieavtale, husleieloven vil supplere avtalen på de punkter dere ikke har avtalt. Har dere eksempelvis ikke avtalt muntlig oppsigelsesfrist vil den være på tre måneder.

Om dere bor et sted som ikke er godkjent for utleie bør dere vurdere å kontakte juridisk bistand, eksempelvis i Leieboerforeningen. Dere har flere rettigheter som leieboer, enten at utleier retter opp i forholdene slik at leiligheten blir godkjent, eller at dere kan ha rett til å bryte kontrakten. Før dere eventuelt bryter kontrakten bør dere kontakte juridisk rådgiver. Dere kan også melde fra til kommunen om leiligheten som ikke er godkjent. Kommunen vil da følge opp saken videre. Mer informasjon om den prosessen vil dere få ved å kontakte kommunen.

Du kan også finne flere opplysninger om dine rettigheter og plikter som leieboer på Boligjegeren.

 

Med vennlig hilsen
Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett