Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kreve husleie når det ikke er skrevet leiekontrakt?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og samboeren min har bodd i en leilighet, og betalt husleia for hele perioden. Det er aldri opprettet noen leiekontrakt. Nå påstår husverten at vi ikke har betalt de 3 siste månedene der, noe som ikke er sant. Husverten truer med inkasso hvis jeg ikke betaler husleia (som jeg allerede har betalt). Spørsmålet mitt blir: Kan det virkelig bli inkasso eller andre konsekvenser når husverten aldri har laget en leiekontrakt mellom oss? Mvh Viggo

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe krav til at en husleieavtale må være skriftlig. Så utleier har krav på husleie fra dere flyttet inn/leieavtale ble inngått til dere flyttet ut ( eventuelt til oppsigelsestiden har utløpt). Om dere har sagt opp og ikke har avtalt noe annet, er oppsigelsestiden på tre måneder.

Det er dere som leieboere som har ansvar for å dokumentere at all leie er betalt. Om dere mener dere har betalt all leie antar jeg at dette kan dokumenteres ved kontoutskrift. Om dere har betalt all leie vil dere da kunne si til utleier at dere jo har betalt leie og ikke vil betale noe ytterligere. Om utleier fortsatt mener han har krav på mer husleie må han ta saken til Husleietvistutvalget/Forliksrådet for å få dom for kravet sitt.

Om dere ønsker mer rådgivning eller bistand i denne saken kan dere eksempelvis ta kontakt med Leieboerforeningen eller Juss-Buss. Dere finner også mer informasjon om deres rettigheter og plikter som leieboere på Boligjegeren.

Med vennlig hilsen
Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett