Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om tvangssalg av bolig

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. jeg lurer litt på det med tvangssalg av bolig, har blitt kastet ut av leiligheten min, ettersom jeg har kreditor gjeld og husbank lån, lurer på om man har refinansiering å for hjelp til det, kan man unngå at det blir vising på huset og flytte tilbake, få eks en taks på huset å betale det den summen..? Lurer også på den advokaten som er leid inn fra namsfogden har krevd penger ifra meg om han skal komme å låse opp dørene for meg, siden jeg trengte klær, han sa hvis jeg ikke ga penger vil alternativet være at jeg får en saftig regning på oppgjøret.. er dette lov?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det du beskriver høres det ut som om prosessen med å selge boligen din på tvangssalg har kommet ganske langt. Hvis du skal ha noen mulighet til å stoppe tvangssalget må du ha penger til å betale kravet. Hvis du har disse pengene må du ta kontakt med kreditor med en gang og gi beskjed om at du vil gjøre opp kravet.

Hvis advokaten som er leid inn av namsfogden må bruke tiden sin på å komme og låse opp døra for deg for at du skal få hentet klærne dine er det naturlig at han tar seg betalt for dette. Ut fra det du beskriver ser jeg ingen grunn til at han ikke skal kunne kreve betaling for den jobben han gjør med å låse opp døra. 

Du kan lese mer om hvordan tvangssalg av eiendom foregår på denne nettsiden. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra