Hopp til hovedinnholdet

Kan NAV dekke depositum dersom man er student?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Kan nav dekke depositum dersom man er student?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!

I utgangspunktet så gis det ikke støtte til studenter, da det forutsettes at studenter må benytte seg av stipend og låneordningene som Statens Lånekasse har. Hvis du er elev ved videregående skole, så har i tillegg dine foreldre fortsatt plikt til å forsørge deg etter økonomisk evne. Mange studenter må også ta en deltidsjobb ved siden av studiene for å klare seg økonomisk. 

Dette sier rundskriv til Lov om sosialtjenester:
"4.18.2.10 Studenter og elever

"Økonomisk stønad skal i utgangspunktet ikke bidra til å finansiere høyere utdanning. Det forutsettes at studenter sikres inntektsgrunnlag gjennom lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning, eventuelt gjennom egne ordninger for utenlandske studenter.

En student kan ha krav på økonomisk stønad i påvente av utbetaling fra Statens lånekasse eller i nødssituasjoner. Hvis studenten ikke har rettigheter i Statens lånekasse, kan det kreves at studiene avsluttes og vedkommende forsørger seg selv gjennom arbeid eller på annen måte. Unntaksvis vil det likevel være rimelig å innvilge økonomisk stønad, for eksempel hvis vedkommende kun har kort tid igjen til avsluttende eksamen."

Vi kan dessverre ikke si her på ung.no om du har rett til støtte eller ikke i din situasjon, da dette må vurderes av en saksbehandler på NAV kontoret. Du kan gå innom NAV kontoret, for informasjon og videre veiledning.

Vi ønsker deg en fin dag videre!

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra