Hopp til hovedinnholdet

Jeg har planer om å flytte hjemmefra, men problemet er at jeg tiligere har hatt økonomiske problemer/inkasokrav.

 

Spørsmål
hei hei jeg er en jente på 19 år som har planer om å flytte hjemme fra men problemet er de at tiligere så har eg hatt noen økonomiske problemer der eg har fått incaso å lignende på grunn av dårlig økenomi, går de ann og få lån osv selv om eg har vert borti dette eg har full kontroll på økenomien min nå å har fast jobb å skulker aldri jobb..
hvordan kan eg eventuelt få lån å hvordan fungerer de i min situasjon etter incaso varsler osc.. dette er ca 1 år siden.. mvh hu litla
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tidligere rot i økonomien kan gjøre det vanskelig å få lån. Etter at du har vært i banken og spurt om lån, kontrollerer de din kredittverdighet for å forsikre seg om at du kan betjene lånet. Der vil de bl.a. få opplysning om dine inkassokrav. Da blir det opp til hver enkel bank å vurdere din søknad i forhold til dette og din generelle økonomi.

Betalingsanmerkningen skal slettes omgående etter at du har gjort opp for deg. En anmerkning skal som hovedregel uansett ikke brukes lenger enn i 4 år. Forbrukerportalen har laget en artikkel om dine rettigheter i forbindelse med inkasso, og hvilke konsekvenser det kan få.

Snakk ikke bare med banken du vanligvis bruker, men sjekk også hva andre banker eventuelt kan tilby deg. I og med at du skal flytte rett hjemmefra, må du også huske å sjekke ut mulighetene for å få førstehjemslån/startlån.

Lykke til!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lån og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lån og støtte


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

I hvilke ulykker blir flest unge førere drept og alvorlig skadd?