Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte ut før oppsigelsestiden? Jeg har funnet en ny leilighet.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg leier en leilighet der jeg har 3 måneders oppsigelsestid. Jeg har funnet en leilighet en annen plass der dem helst ser at jeg flytter inn i april. Er det en mulighet for at det kan la seg gjennomføre? For da må jeg vel betale dobbelt opp med husleie i denne perioden. Er det også vanlig at folk som flytter har slike perioder der dem betaler dobbelt. Er redd for at dette ikke kan gå økonomisk, men er utrolig vanskelig å få leilighet dit jeg skal flytte. Mvh Lene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du har tre måneders oppsigelse og du har sagt opp, er du i utgangspunktet bundet til avtalen i disse tre månedene, noe som også innebærer at du er ansvarlig for å betale husleie.

Det du bør gjøre i en slik situasjon er å kontakte utleieren din og tilby deg og være behjelpelig med å finne en person som kan ta over leiligheten før det har gått tre måneder slik du blir fri, f. eks betale finn.no annonse, holde visninger osv.

Det stilles krav til at man er lojal i et kontraktsforhold, og det kan raskt være illojalt av utleier å nekte å fri deg fra avtalen når du har funnet en ny til å ta over. Dersom du velger å flytte ut før din oppsigelsestid er over og du slutter å betale, kan utleier bare kreve deg for den husleien han ikke har fått inn. Får han inn nye leietakere raskt, så kan han ikke kreve både husleie fra deg og fra en annen person samtidig. Poenget er at utleier kan kreve sitt økonomiske tap ved avtalebrudd, men ikke noe mer.

Lykke til!

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lover og regler for deg som skal flytte!

Nøkler (colourbox.com)

Her finner du lenker direkte til ulike lover som kan være aktuelle for deg som skal flytte hjemmefra, enten du skal kjøpe eller leie bolig.

Les mer

Husk å sende flyttemelding

Flyttemeldingstjenesten på skatteetaten.no

Flyttemelding skal sendes åtte dager etter flytting. Det skal også sendes flyttemelding for flytting innenfor samme kommune.

Les mer

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer

Depositum eller leiegaranti?

Jente på flyttefot (colourbox.com)

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra