Hopp til hovedinnholdet

Hei, er 18 år jente og har veldig lyst til å flytte hjemme ifra

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, er 18 år jente og har veldig lyst til å flytte hjemme ifra, jg har veldig mange grunner som gjør at jg må flytte hjemme ifra. hvis jeg skal nevne de jeg blir ikke ferdig til imorgen. men jeg kan si at jeg har lyst til å starte for meg selv. jeg er i en veldig stort kjærlighetes sørg og familen min gjør det ende vanskeligere for meg, at jg gråter nesten hele tiden, spiser ikke og klarer ikke å sove engang. jg har ikke spist i mer enn 24 timer nå og følger meg ikke sulten i det hele tatt. og har ikke lyst til å få i meg noe. igår sov jeg i 4 timer bare og jeg følger meg ikke søvn i det hele tatt, Jg sa ti moren min at jeg vil flytte hun sa "OK" men broplemet er faren min jeg sa til han idag at jg vil flytte men han sa "vi snakker etter på" og jeg vet at etter på kommer aldri. og jeg vet også at hvis han sier ja kommer onkelen til å stope meg. Jeg trenger å få hjelp av noen og snakke med noen om det. jg har starte å skade meg og det gjør ikke vondt pless hjelp meg hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss. Ser at du sliter med å bo hjemme og at du har lyst til å flytte. Du skriver også at du trenger noen å snakke med. Da synes jeg du skal ta kontakt med helsesøster på skolen der du går. Hun kan snakke med deg ,gi deg råd eller henvise deg til andre som kan hjelpe deg videre.  

Lykke til

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å bo?

Kalkulator og budsjett (foto: ung.no)

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra