Hopp til hovedinnholdet

Jeg har søkt om engangsstønad, og får derfor ikke økonomisk sosialhjelp, hva kan jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en alenemor med en datter og venter et barn nå. Jeg har ett spm. Jeg søkte for engangsstønad og jeg fikk ikke noe beskjed om at jeg ikke kommer til å få livopphold, strøm og husleie. Men nå sier nav at jeg ikke får hjelp til april og jeg har ingen penger bortsett fra barnetrygd, barnebidrag og bostøtte og det dekker ikke husleien og strøm. Hva er det jeg skal gjøre? Jeg trenger støtte, finnes det noen sider jeg kan få støtte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Økonomisk sosialhjelp er en midlertidig inntekt, som kun gis dersom alle andre muligheter til å forsørge seg selv er forsøkt.
Nå som du har søkt om engangsstønad, er det penger som, dersom det innvilges vil kunne bidra til å dekke nødvendige utgifter.

Det er opp til NAV Kontoret ditt å vurdere om du fyller vilkårene for rett til økonomisk støtte, dersom du har fått beskjed om at du ikke får det, men mener at du har krav på det, har du anledning til å klage på vedtaket.

Du kan kontakte oss på 55 55 33 33, tastevalg 1. for informasjon om økonomisk støtte og på tastevalg 4 kan du få informasjon om mulige ordninger til aleneforsørgere.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stønads- og trygdemuligheter for foreldre

Du som har eller skal ha barn har flere typer stønads- og trygdemuligheter som kan hjelpe deg i en økonomisk vanskelig tid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra