Hopp til hovedinnholdet

Mye bråk i blokk med kommunale boliger.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg bor i en blokk der det er kommunale boliger for flere forskjellige typer mennesker, og hadde lurt på om jeg burde undersøke om hvorvidt leiligheten over meg er kommunal. Saken er at jeg opplevde intenst mye bråk fra naboen som bodde over meg tidligere, før h'n byttet leilighet. Det var snakk om at h'n skrek midt på natta, og trampet, noe som pågikk ofte gjennom hele natten frem til morgenen. Jeg skrev i tillegg mange klager, men det lot ikke til at det hjalp. Det pågikk slik til og fra i flere år. Til slutt tok jeg mot til meg, og snakket med ham, og han gav seg. Men så har jeg noe av samme problemet nå med nye naboer. Så jeg tror jeg må kontakte dem på en eller annen måte. Er betong-blokk og veldig lydt, pluss at jeg liker ikke mye voldsomme lyder på natten. Så har lurt på om man kan undersøke om leiligheten over er kommunal, en slags sosialbolig e.l?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Noe støy må du selvfølgelig regne med som følge av at du bor i en betongblokk, men jeg forstår det slik at dette overstiger hva som er normalt.

 

Hvorvidt leiligheten over deg er kommunal eller ikke, har ikke betydning for dine rettigheter der du bor. Du kan ta opp med din utleier at det er støy og bråk på nattestid i boligen der du bor og at dette skyldes naboene over. Utleier plikter nemlig å sørge for at det er ro på eiendommen der du leier og dersom bråket er så plagsomt at det forstyrrer nattesøvnen din, må du si ifra til utleieren. Han må dermed ta kontakt med eieren av boligen hvor støyen kommer fra, slik at beboerne der roer seg ned og du ikke forstyrres.

 

Du kan selvfølgelig også ta direkte kontakt med naboene dine eller eventuelt sende klage til deres utleier, men du kan altså overlate dette til din utleier også. Dersom du ønsker å vite om boligen er kommunal, kan nok eiendomsavdelingen i kommunen opplyse om dette. Dersom du har gårdsnummer, bruksnummer og seksjonsnummer til leiligheten over deg, kan du også få opplyst hvem som eier den av Statens Kartverk.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra