Hopp til hovedinnholdet

Går på vgs og blir kastet ut hjemmefra, kan NAV hjelpe?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18. Jeg går på videregående første året og har da ikke så mye penger. Moren min kaster meg ut da hun mener hun ikke har nok til å ha meg i hus, jeg har vært på nav for støtte men de sier de ikke kan hjelpe da jeg får stipend. Jeg lurte på om det var noen muligheter for meg da jeg ikke har så mye penger og jeg helst ikke vil havne på gata.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Så lenge du går på videregående skole eller er lærling, så har dine foreldre fortsatt forsørgingsplikt for deg.  Det vi si at selv om du er 18 år eller eldre, så skal dine foreldre etter økonomisk evne sørge for at du har penger til klær, mat, tak over hodet og så videre.  Dette gjelder selv om du bor hjemme eller for deg selv.

Du bør jo kanskje snakke med din mor om dette, og få laget en avtale.  Hvis dere ikke blir enig om noen avtale kan du søke om barnebidrag gjennom NAV.  Da er det NAV som regner ut hvor mye dine foreldre skal betale deg.  Les mer om barnebidrag her.

Ønsker deg en fin dag og lykke til videre :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra