Hopp til hovedinnholdet

Jeg kan ikke jobbe fordi jeg er syk, har jeg rett til støtte fra NAV?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente som sliter med store angst problemer samt ¨moderat depresjon¨ ifølge min siste psykolog. Jeg føler at den er langt fra moderat og påvirker meg i større grad nå. Mye av grunnen til dette har med at jeg er under utredelse for ME eller Lupus ved sykehuset. De kommer nok til å bortkaste sist nevnte pga. det er få symptomer som viser til, og jeg vil nok få en ME diagnose, etter 4 lange år med venting. Det at jeg sliter veldig med søvn og tretthet, og andre symptomer som gjør hverdagen utrolig vanskelig gjør mine psykiske plager verre. Har siste året gått på fhs, men skal nå flytte hjem. Å bo hjemme gjør også psykiske vanskene mine værre, og jeg vil flytte ut så fort som mulig. Kan man som 19 åring få hjelp pengemessig til å flytte ut når man ikke er i tilstand til å jobbe for å tjene penger til egen bolig/leilighet? Leste på nett at NAV ikke støtter personer med ME, som vil si at man ikke kan få penger for å være uføre i ung alder. Hva gjør jeg?? - Bekymret 19 åring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Ut fra hva du beskriver så kan du ha rett til arbeidsavklaringspenger fra NAV. Klikk på lenken for å lese mer.  

Dersom du søker om arbeidsavklaringspenger, så må du legge ved en legeerklæring til søknaden som beskriver situasjonen og tilstanden din.

Du må også fylle ut en Egenvurdering, og sende inn til oss.

Det er ikke kun diagnosen din som avgjør om du har rett til støtte fra NAV, men hvordan diagnosen din påvirker deg og dine muligheter til å være i arbeid.

Trenger du veiledning til dette så ring oss gjerne på 55 55 33 33, tastevalg 2.

Ønsker deg en fin dag!

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra