Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte ut hjemmefra og trenger et sted å bo

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt familiekrangel i flere dager. alle i familien har begynt å gå imot meg som har gjort det veldig vanskelig for meg å leve hjemme. jeg har blitt sagt flere ganger gå ut av huset og har blitt kastet ut. jeg har mistet lysten å bo hjemme og har fått depresjons problemer. jeg lurer på om det finnes noe bolig tilbud for meg eller om det finnes bosteds tilbud jeg kan søke på. Håper på rask svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Boligtilbud er veldig ulikt forskjellige steder i landet. 

Jeg vil anbefale deg å kontakte NAV og be om en time hos en ungdomsveileder. Har du fast inntekt? Du kan eventuelt starte med å registrere deg som arbeidsledig på NAV sine nettsider. Da får du en time hos en veileder og kan få hjelp til å legge en plan for hvordan du kan flytte ut og få deg egen bolig.

Hvis du har fast inntekt og penger til å betale leie så kan du søke på finn.no og se om det finnes en bolig du har råd til å kjøpe eller leie. Men det kan være krevende å ordne opp i å flytte ut helt selv. Har du noen andre i familien du kan snakke med og som kan hjelpe deg. Eller en venn eller andre voksne du er trygg på og har tillit til? Noen kommuner har egne fagpersoner som jobber med ungdom som er i en liknende situasjon som du beskriver. Kanskje de som jobber ved helsestasjon for ungdom vet mer om hvordan det er i din kommune.

Det er ikke greit at dere har hatt en familiekrangel lenge. Kanskje dere som familie trenger litt hjelp enten du flytter ut eller ikke. Det er litt viktig at det fungerer på et eller annet vis med familie enten du bor hjemme eller har flyttet ut. Dere kan få hjelp ved familievernkontoret hvis dere søker om hjelp derfra. De som jobber der jobber med forholdet mellom mennesker. eller du kan søke hjelp for din egen del for å finne ut av hvordan du kan finne en god løsning på din situasjon. Søk eventuelt om psykisk helsehjelp i kommunen. Da kan du få hjelp til å takle overgangen til voksenlivet og råd og veiledning på hvordan du kan ordne deg videre.

Se også om du finner noen tips i de artiklene jeg har lagt ved.

Lykke til. Håper ting ordner seg for deg snart.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innlegg: "Dyrt å flytte ut"

Jente med flytteeske (colourbox.com)

En helt vanlig dag våknet jeg med en følelse i magen som sa at det er på tide at jeg flytter hjemmefra. Hvorfor jeg fikk denne følelsen er jeg ikke helt sikker på.

Innlegget er skrevet av Lotta

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Husk å sende flyttemelding

Flyttemeldingstjenesten på skatteetaten.no

Flyttemelding skal sendes åtte dager etter flytting. Det skal også sendes flyttemelding for flytting innenfor samme kommune.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser