Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hjemlengsel og sliter med angst, hvem kan hjelpe meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Eg flytta ut for første gang for et par veke siden, 8 timer med bil heimefrå. Til no har det gått heilt fint, men det er sikkert fordi eg har delteke på fadderuka, og då skjer det mykje heile tida. No skjer det ikkje så mykje, og eg begynner å få kraftig heimlengsel. Eg har ingen nære vener her, og eg føler meg fanga inne på rommet mitt i bofellesskapet fordi eg ikkje tør å spørre om nokon vil finne på noko. Eg veit heller ikkje kva eg skulle ha gjort om eg hadde gått ut på eigehand, fordi eg slit litt med angst. Kva kan eg gjere for å takle denne situasjonen best muleg? Eg trur eg treng hjelp, eller berre nokon å prate med. Men kven går eg til da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Å flytte hjemmefra kan for mange være en stor overgang i livet, og det er normalt å kjenne på både hjemlengsel og litt ensomhet. Om du i tillegg har angst, er det forståelig at det kan synes det er vanskelig å bli kjent med nye mennesker.

Vi har laget en artikkel om temaet, som jeg anbefaler deg å lese. Her kan du få litt tips og råd om hva du kan gjøre for å bli litt kjent med andre. Jeg anbefaler også artikkelen; "Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget"

Samtidig er det bra at du ser at du trenger hjelp for dine vansker. Da vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Studentsamskipnaden på ditt studiested. De fleste studiesteder har tilbud om studenthelsetjeneste og/eller psykolog. Du vil finne informasjon om dette på nettsiden til ditt studiested.

Ellers kan du sjekke ut disse gode hjelpetjenestene.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra