Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få erstatning for at læreren min har ringt mine foreldre selv om jeg er over 18?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

er 18 år. min lærer har ringt hjem ettersom jeg har litt fravær. har ikke skrevet kontrakt på at hun kan kontakte foreldrene mine. forelderen sier nå at visst jeg ikke skriver under det arket så kan jeg ikke bo hjemme. hva kan jeg gjøre? kan jeg få erstatning ettersom læreren gjorde noe ulovlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er nok ikke slik at at du kan få erstatning for dette. Foreldre er ansvarlig for at barna deres får seg en utdannelse, selv om de er 18 år. Det at du bor hjemme gjør nok at de føler seg enda mer ansvarlige. 

Noe av det mest skremmende å tenke på er at det skal gå dårlig for barna sine. En av det beste måtene å få et godt live å få en utdannelse slik at man få en god jobb man trives med. 

Har du og foreldrene dine prøvd å snakke sammen om hva dere forventer av hverandre? Har du formidlet til dem hva dine planer og drømmer er? Dersom du strever med å finne ut av hvilken vei du ønsker å gå i livet er det kanskje lurt å snakke med rådgiver på skolen. Det kan også være en ide å snakke med rådgiver eller sosiallærer dersom du opplever at dine foreldre krever for mye av deg når det gjelder skole prestasjoner. Dersom du trenger noen å snakke med om hvordan du har det kan helsestasjon for ungdom være et godt sted å ta kontakt.

Håper dette kan være nytte for deg!

 
Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra