Hopp til hovedinnholdet

Moren min godtok kjæresten min, jeg er homofil. Men hun ville bestemme hvem jeg skulle være sammen med, det gadd jeg ikke så jeg flytta ut. Så reiste hun til Australia for 1 år. Jeg flytta tilbake til leiligheten med kjæresten, nå bor vi sammen. Hva kommer til å skje når hun kommer hjem etter nyttår?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Moren min godtok kjæresten min etter jeg hadde vert sammen med han i en måned og jeg er homofil. Moren min hadde ikke noe imot at jeg er homofil hun har alltid syntes at det var okay. Men hun ville bestemme hvem jeg skulle være sammen med... Men det gadd jeg ikke så jeg flytta ut så dro moren min til Australia for 1 år så jeg flytta tilbake til leiligheten med kjæresten min å nå bor vi sammen. Men hva kommer til å skje når hun kommer hjem etter nyttår?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Så fint at mamma respekterer din legning. Det er mange foreldre som har meninger om kjæresten til sine barn. Det er helt uavhengig av legning. 
Det er ikke ofte barnet velger å flytte som du gjorde. Det som undrer meg er hvordan du har økonomi til å flytte og nå bo i leiligheten uten mamma. En voksen`undring. 
Mamma kan flytte inni sin leilighet når hun er tilbake. Vet ikke mamma at du bor hjemme med kjæresten? Du kjenner mamma , men jeg tror jeg ville forberede mamma på at dere bor i hjemmet ditt. Mamma kan bestemme hvem hun vil ha boende i sitt hjem. Så det kan være greit å være forberedt på mammas reaksjoner.
Ta en titt på artiklene jeg har lagt med. Mulig det er noe nyttig informasjon der.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å bo?

Kalkulator og budsjett (foto: ung.no)

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra