Hopp til hovedinnholdet

Ikke flyttet inn, må jeg betale husleie? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skulle flytte inn i en leilighet 18juni/2017. jeg skrev leiekontrakten en dato i Mai, etter ca 2 uker Skjønnte jeg hvor dyrt dette kom til å bli for meg , og Skjønnte fort at jeg ikke hadde råd til å leie hos utleier. Og jeg sa ifra nøyaktig 5.juni at jeg dessverre ikke kunne bo der fordi dette var noe jeg ikke hadde råd til.. Og da ble jeg møtt med en helt annerledes side av utleier. han sa jeg kom til å få faktura av kompensasjon og tapte leieinntekter i posten. Jeg vet ikke om det er lov eller ikke siden det står ingentng om det i kontrakten. Så sa han at jeg kunne betale han en måneds husleie istedfor, men jeg skjønner ikke?? Har han lov til dette -Jeg har aldri bodd der -ikke mottatt noen nøkkler -og sa ifra før innflyttingsdatoen Føler jeg blir presset til å betale for husleie til et sted jeg ikke har bodd på engang. Setter virkelig stor pris på svar.. Hilsen hjelp meg..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom kontrakt ble underskrevet, så var du forpliktet til å oppfylle det du hadde signert på. Altså å betale husleie. At du ombestemte deg to uker før du skulle motta nøklene gjør at utleier da kanskje ikke får til å få den leid ut på nytt til 18. juni. På den måten får utleier et økonomisk tap fordi du ikke ville flytte inn.

Når man skriver under på en kontrakt så blir man bundet av den. Selvom du ikke hadde flyttet inn og mottatt nøkler så hadde du påtatt deg en forpliktelse som utleier hadde regnet med. En utleier kan ha et huslån eller andre forpliktelser som han/hun hadde planlagt å skulle dekke med den husleien som du skulle betale. 

Men det er bare utleiers tap du skal dekke. Dersom utleier faktisk fikk leid ut på nytt fra når du egentlig skulle flytte inn så kan han ikke kreve det dekket av deg. Utleier kan ikke kreve å få dobbel husleie. Så du må undersøke litt nærmere om leiligheten blei leid ut eller ikke. Dersom han ikke fikk leid den ut, kan du f.eks tilby deg å betale for et par uker eller lignende for å forsøke å avslutte tvisten mellom dere.

 

Lykke til!

 

 Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine