Hopp til hovedinnholdet

Ønsker ikke å bo hjemme pga hvordan mamma og pappa er mot meg. 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg orker ikke å bo hjemme! Pappa har tendenser til vold og e bare frekk mot meg! Mamma er bare sur og frekk og jeg orker ikke mer! Jeg vill flytte frivillig på institusjon, jeg har ikke sagt det til foreldrene mine for da blir de lyn forbanna.. og da vill de bare sammenligne meg med min bror som er 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år

Du skriver at du ikke orker å bo hjemme lenger. Du vil flytte frivillig på institusjon, men tror foreldrene dine kan bli lyn forbanna om du sier det. Faren din har tendenser til vold og både han og moren din er sure og frekke mot deg skriver du. 

Det er en vanskelig situasjon du står i, og jeg synes det er modig av deg å skrive til oss i ung.no! Det er ikke noe bra dersom foreldrene dine bare er sinte og frekke, og om pappaen din bruker vold er det også veldig alvorlig. Vold skader, smerter, skremmer og krenker - det er ikke lov og det er alltid den som utøver volden som har ansvar. 

Jeg vil råde deg til å ta opp det du skriver med en voksen du stoler på. F.eks helsesøster på skolen din. Du kan også ringe Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge. De kan hjelpe deg med å komme i kontakt med Barnevernet - som vil ta den samtalen du er redd for med foreldrene dine. Barnevernet vil også vurdere om du kanskje bør flytte hjemmefra. 

Legger ved noen artikler der du kan lese om hva vold er. Og hva du kan snakke med alarmtelefonen om. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer

Foreldre som er sinte og voldelige

Jente holder seg for øra (colourbox.com)

Sinne og vold er alltid den som er sint og agressiv sitt ansvar. Det er aldri barnas ansvar at foreldre blir så sinte at de mister kontroll over seg selv.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra