Hopp til hovedinnholdet

Bortvisning - Privat eiendom

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei jeg lurer på en ting. det handler om en sint gammel dame som kommer ut av leiligheten si hver gang jeg eller andre henger eller bare står og sanker. disse leilighetene er oppe på en butikk europris og helgø meny. det bor sån ca 50 i disse boligene og hver gang kommer hun ut og sier at vi må gå fra området for det er privat eiendom. men det er treningssenter, legge kontor og andre ting og her i dette komplekset. det er og sykkelstativ benker. hun damen sier det er privat eiendom og det er bare låv å gå igjennom og ikke bli eller henge i på eiendommen. jeg spør henne om jeg kan få bevis på at vi ikke har låv til å være her. men sier hun enten hun skal ring politiet eller andre. vi trenger ikke å lage en lyd så sier hun at vi bryter låven. kan jeg pls få svar for jeg synes ikke dette er greit og jeg blir tvunget til å gå av eiendommen når vi ikke har gjort noe galt. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er litt vanskelig å gi et konkret svar her.

Hvis dette er et fellesareal for et sameie, kan hun ha rett til å bortvise der i kraft av den private eiendomsretten. Samtidig beskriver du at dette er et kompleks med flere butikker, så i en viss grad må det uansett være lov å oppholde seg her, særlig siden arealet er tilrettelagt med benker.

Hvis dette er et offentlig sted, har hun ingen rett til å bortvise dere.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra