Hopp til hovedinnholdet

Jeg og en venn vil bo i kollektiv med noen vi kjenner, hva bør vi gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og en venninne ønsker å flytte sammen i kollektiv, men vi ønsker å få inn flere å bo sammen med oss, helst noen vi kjenner dersom det er mulig. Problemet er at det ikke er avklart hvem som har mulighet eller ikke, men vi vet at vi to hvert fall vil. Vi føler at vi må være kjappe på markedet fordi vi ønsker å flytte innen sommerferien. Det er noen kollektivboliger som er utlyst, men her er vi avhengig av flere med tanke på kostnadene. Vi tenker å søke på studentboliger for sikkerhetsskyld også, men vil gjerne få til å bo sammen i kollektiv. Hva bør vi gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dersom det er slik dere vil sikre dere en leilighet/bolig så fort som mulig så er jeg enig i at dere ikke kan vente på at de andre bestemmer seg. Da må dere rett og slett bare begynne å lete dere to i sammen. Det som går ann å gjøre er å lete etter allerede eksisterende kollektiv på, hvor det finnes to ledige rom. Det går også ann at dere lager en annonse selv, hvor dere skriver at dere leter etter noen som vil lete etter leilighet sammen med dere. Da skriver dere gjerne litt om dere selv, hvilke prisklasse dere ser for dere og når og hvor dere ønsker å flytte. Det finnes flere nettsteder hvor dere kan registrere dere og lage en slik annonse, finn.no er en av dem.

Både det å se etter rom i allerede eksisterende kollektiv eller å lete etter noen som vil se etter leilighet med dere er gode muligheter dersom dere vil bo med fler.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bo i kollektiv?

Bo i kollektiv (colourbox.com)

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Tips til deg som er på boligjakt

Boligsøk (foto: ung.no)

Er du på jakt etter et sted å bo? Ung.no gir deg fem gode tips til hvor du bør lete.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra