Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke i byen og vil flytte til tante på bygda, men mamma vil ikke

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Heii, bor i byen nå og hater det trives ikke her og det bråker sykt og har få venner her. Min største drøm er å flytte til bygda siden der har jeg flere venner og jeg trives bedre der. Elsker naturen og det finnes nesten ikke natur her i byen.. føler meg trygere på bygda også, har veldig lyst til og flytte til tante og søskenbarna mine (som er sånn cirka Like gamle som meg) siden de bor i den bygda jeg bare elsker så sinnsykt høyt men mamma vil ikke at jeg skal flytte til tante (hun sier ingen grunn heller) og pappa bor 2 timer unna byen langt oppi gokk. Har allerede venner der uten om søskenbarna mine og liker stort sett alle som bor der, føler at skolen der er mye bedre enn den jeg går på her og det er alt for mange folk på "min" skole, føler at jeg ikke kan være meg selv her og passer bare ikke inn liker over hode ikke de samme tingene som de andre her og har to venner her i hele byen. Føler meg ikke trygg her siden byer blir mest sannsynlig først rammet av ting.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du har det vanskelig og mistrives i byen om du har alle disse tankene om at du ikke kan være deg selv og at byen er en utrygg plass å være. At du i tillegg opplever det tryggere, trives bedre og har flere venner når du er hos tante, forstår jeg at du ønsker å flytte. 

Det er også vanskelig å gjøre noe med sin situasjon om en hele tiden lengter bort og ikke ser etter løsninger der en er. 

Det er nok mamma som bestemmer om dere skal flytte eller ikke, og jeg forstår at du synes at du bør få en god forklaring på hvorfor det ikke er mulig for dere å flytte. 

Jeg foreslå at du tar en prat med noen andre voksne som du stoler på og som kan hjelpe deg til å finne ut hva som kan være den beste hjelpen for deg. 

Kanskje kan du og mamma få hjelp til å snakke sammen, slik at du kan få et godt svar på hvorfor det ikke er mulig for dere å flytte? Eller kanskje kan du få hjelp til å gjøre noe med situasjonen din, slik at du kan trives bedre der du bor? Og kanskje kan dere kommer fram til ordninger der du kan få reise til tante i dine skoleferier? Det kan være flere løsninger på din situasjon, men det kan som sagt være lurt å snakke med noen andre voksne som sammen med deg kan finne ut hva som kan være en god løsning for deg.

Jeg vil derfor anbefale deg å ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen for en prat. La dem gjerne få lese ditt spørsmål og svar her, så får du forklart deg på en god måte og det er lettere for andre å forstå din situasjon.

Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret.

Håper dette var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra