Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bo hos den ene forelderen min, men hvordan kan jeg si ifra om det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 14 år med skilte foreldre. Har hatt det sånn siden jeg var 8 år, men nå i det siste så har jeg tenkt litt på å være mer hos den ene forelderen min. Det er ikke noe spesiell grunn, men jeg vil gjerne få det litt mer rolig. Så spørsmålet mitt er da hvordan jeg skal snakke med de om det, for jeg vil ikke såre noen. Og hver gang jeg tenker på at jeg må si til den ene at jeg ikke vil bo der lenger, blir jeg lei meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Det er forståelig at du ønsker litt mer ro, og kanskje ikke farte like mye fram og tilbake som du muligens har gjort til nå. Du er 14 år og ifølge _Barneloven.html skal det etter barnet er fylt 12 år legges stor vekt på dens mening i personlige avgjørelser. Allikevel er det ikke alltid  like lett å si ifra at man ønsker det ene eller det andre. Og barn er ofte eksperter på å beskytte sine foreldre, Jeg tror allikevel at de fleste foreldre setter pris på åpenhet og tilbakemeldinger fra sine barn. Det å ha en god kommunikasjon er viktig og da må man innimellom ta opp temaer man kan oppleve som vanskelige. Jeg tenker at du kan avtale en tid for når dere skal snakke og passe på at dere har god tid. Når dere så skal starte samtalen kan du starte med å fortelle hva du føler om å bo hos den ene og at du ønsker mer ro. Forhåpentligvis vil du møte forståelse og dere kan finne en løsning som kan fungere. Lykke til. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra