Hopp til hovedinnholdet

vil flytte fra den familien jeg bor med nå - ønsker å bo alene

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 16 år og lurer på om det er mulig for meg å bo alene med hensyn til at en persjon kom innom noeb dager i uka og så om jeg hadde det bra og sånt. Eller må jeg bo med en familie? Jeg vil flytte fra den familien jeg bor med nå fordi jeg orker de bare ikke mer. Kunne jeg vennligst få svar fra dere? Og hvem kan jeg kontakte hvis det er mulig for meg å bo alene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du ønsker å flytte fra den familien du bor med nå. Du skriver ikke hvem du bor med nå, men det kan virke som du ikke bor med forelderne dine. Bor du kanskje i fosterhjem?

Dersom du bor i fosterhjem, og ikke trives er det viktig at du sier i fra til noen voksne du stoler på. Du bør snakke med tilsynspersonen du skal ha og kontaktpersonen din i barnevernet. Men du kan også snakkke med helsesøster på skolen elelr andre voksne du har tillit til.

Dersom det er barnevernet som har omsorgen for deg, er det de som må vurdere hvordan det vil være for deg å bo på hybel med oppfølging, eller om det eventuelt vil være bedre for deg å flytte et annet sted.

Dersom det er foreldrene dine som har omsorgen for deg er det de som bestemmer.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem gjør hva i barnevernet?

Hvem?

Kommunen, staten, fylkesmannen og fylkesnemnda er alle involvert i ulike deler av barnevernet.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra