Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kreve ny vask når ny leietaker synes det var godt nok?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Kan huseier klage og kreve ny utvask etter at ny leietaker har godkjent utvasken og i tillegg flyttet inn?..huseier var heller ikke tilstede ved ny overtakelse..leverte selv nøkler til ny leietaker som godkjente vasken..nå krever huseier at vi kommer og vasker på nytt..selv etter at ny leier har brukt leiligheten med alle sine møbler og ting i den...hilsen frustrert..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er strengt tatt slik at utvasken kan være mangelfull, selv om den nye leietakeren er fornøyd med leilighetens stand ved overtakelse. Det er derimot vanskelig å se at utleier ville vinne frem med et krav om erstatning for vask dersom det kan bevises at personen som nå bor der er fornøyd. Det ville da tross alt ikke være nødvendig med slik vask.

Det vil også være av betydning om den nye leietakeren hadde fått fullmakt fra utleier til å godkjenne utvask/tilbakelevering eller ikke. Hvis f.eks. utleieren din uttrykte overfor deg at du skulle gi nøkler til ny leietaker og at ny leietaker også ville se over at leiligheten så grei ut, så vil jo det indikere at du hadde grunn til å slå deg til ro med den nye leietakerens vurdering.

Til slutt har det noe å si hvor lang tid det gikk før utleier ga uttrykk for misnøye med vasken. Utleier må som utgangspunkt klage på tilbakeleveringen innen "rimelig tid", som typisk er rundt 14 dager.

Oppsummert så er det nok noe usikkert at utleieren din kan kreve ny vask, men det kommer litt an på de nærmere detaljene rundt tilbakeleveringen. Det er selvsagt også av en viss betydning hvor godt/dårlig vasket det var.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra