Hopp til hovedinnholdet

Går det an å si opp fordi jeg og kjæresten gjør det slutt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har bodd sammen med kjæresten min i et halvt år nå. Dessverre har veldig masse endret seg siden vi skrev under leiekontrakten på ett år, og jeg har tatt et vanskelig valg og bestemt meg for å gjøre det slutt. Har ikke gjort det enda, og en av grunnene er at vi har denne leiligheten sammen. Ingen av oss har råd til å betale alt aleine og det funker ikke at eventuelt en kompis/venninne flytter inn da det kun er ett lite soverom med en liten seng. Finnes det noen smutthull hvor en grunn som dette er nok til å si opp leieforholdene? Begynner å bli litt desperat her.

Besvart 09.11.2018 15:43
 

Svar
Hei

Det finnes måter å komme seg ut av en leiekontrakt på, også der det ikke er oppsigelsesadgang. Blant annet har man i tidsbestemte leieforhold en lovfestet rett til å framleie ut leietiden etter husleieloven § 7-5.

Det er derimot litt vanskelig å gi noen konkrete råd om hvordan du bør gjøre det i akkurat ditt leieforhold, uten nærmere informasjon.

Jeg anbefaler deg å snakke med JURK, et av de andre studentrettshjelpstiltakene eller å melde deg inn i Leieboerforeningen for å få mer konkret veiledning om hvordan du eventuelt kan avslutte leieforholdet.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Jente sitter på en benk og skriver på laptopen sin (www.colourbox.com)

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett