Hopp til hovedinnholdet

Jeg begynner snart på vgs og merker at jeg kan ikke bo hjemme mer

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei.. Så jeg har et problem. Jeg begynner snart på vidregående og merker at jeg kan ikke bo hjemme mer. Det går ikke. Jeg er redd, og tørr ikke å være meg selv her. Ingen er voldelige eller slemme men det bare går ikke. Eg blir sprø! Mamma e homofobisk/transfobisk og eg veit at vest eg kommer ut til ho, kommer ho til å si at det bare e en sykdom og at eg må få hjelp. Eg må flytte ut. Eg e nødt til det.

Besvart 15.11.2018 20:32
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no!

Jeg forstår at du er redd for å bo hjemme. Du frykter at moren din vil avvise deg og påstå at det er en sykdom, dersom du "kommer ut" til henne.

Det er forståelig at du har problemer med å være deg selv, når moren din har slike holdninger som du beskriver.

Kanskje ville det bli annerledes om hun fikk vite hvordan det var med sønnen sin? Om hun hadde fått litt tid til å ta det innover seg. De fleste foreldre tenker kanskje ikke at dette gjelder deres eget barn, og kan da vise at de er i stand til å at det innover seg og akseptere det, fordi alle foreldre ønsker jo det beste for sine barn og vil at de skal ha det bra. Du kan jo spørre moren din hva hun hadde tenkt eller gjort om det gjaldt noen i hennes familie.

Jeg kan forstå om du synes det er vanskelig å skulle gjøre dette, når du føler deg redd.

Om du ønsker å flytte og bo på hybel, er du imidlertid avhengig av å få støtte av foreldrene dine. Tror du det er mulig?

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsesøster og snakke litt med henne. Hun har taushetsplikt og er vant til å snakke med ungdommer som har utfordringer i livet sitt. Ikke vær redd for å være åpen om det du har fortalt til oss. Helsesøstre er også vant til at ungdommer kan ha ulike seksuell legning og vil ikke ha problemer med å snakke med deg om dette. Kanskje kan hun hjelpe deg på flere måter.

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefale deg å lese!

Håper du får god hjelp.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra