Hopp til hovedinnholdet

Blir dratt mellom han og mamma

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en 15 år gammel jente som har et surr inne i hodet mitt. Jeg ble kjent med den beste mannen som noen gang har hendt meg i Egypt. Han er eldre enn meg. Vi elsker hverandre utrolig høyt og de øyeblikkene vi har tilbrakt med hverandre har vært de beste i mitt liv, før jeg måtte hjem igjen til norge. Jeg må fortsatt på videregående og ønsker å jobbe med turisme senere i livet. Jeg ønsker også å flytte med denne mannen når jeg blir myndig, jeg ønsker å ha mulighet til jobb men samtidig tar jo det så lang tid. Denne mannen kan forsørge meg og sier at jeg ikke trenger å jobbe, men moren min sier jeg er gal som tenker på han og kjærligheten i en alder av 15. Vi lever i et avstandsforhold noe som er vanskelig selvfølgelig og å vente lengre enn 3-4 år til jeg er myndig er komplisert nok fra før av samtidig med jobb og utdanning. Moren min sier jeg er stokk dum som ønsker min framtid med en araber som er muslim, jeg hater å høre dritten. Blir dratt mellom han og mamma. Hva skal jeg gjøre??

Besvart 25.11.2018 19:35
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du har hatt det fint med en annen mann. Det er forståelig at det er komplisert med et avstandsforhold. Men det kan være greit å bruke god tid på å bli kjent med en mann som er eldre og fra en annen kultur. De fleste er hyggelig og greie, enten de er fra Egypt eller fra et annet land. Det kan være at han er vant til andre tradisjoner enn deg som er viktig for han. Kanskje noe som er helt uaktuelt for deg. Kanskje han har andre forventninger til et samliv og ekteskap enn det du har?

En person kan være på en annen måte når vedkommende er forelsket og nylig blitt kjent, enn når man lever sammen over tid. Flere jenter har fått et vanskelig liv når de har giftet seg med en person som kommer fra en annen kultur. Det er sikkert det moren din frykter. På en annen side er det gjerne de forholdene som går dårlig man hører om. Det er vanskelig å si sikkert hvordan livet ditt kan bli sammen med han. Moren din tenker kanskje at det er en risiko at dette kan utvikle seg til noe som blir vanskelig for deg?

Ta tiden til hjelp og prøv å bli bedre kjent med han ved å ha kontakt via sosiale medier. Spør han gjerne om hva som er vanlig i familien hans? Hvordan ektepar lever sammen? Hvem som kan bestemme hva? Bigami er tillat for muslimske menn i Egypt. Hva han tenker om det å være gift med flere damer samtidig, og hvilke muligheter han tenker du har med tanke på utdanning og jobb når du blir voksen. Er han villig til å bosette seg i Norge? Er det greit for han å ha en kone som jobber med turisme? Hva gjør de andre damene i hans familie?

Fortsett å snakk med moren din om dette. Uansett hvilke valg du tar vil moren din alltid være moren din. Det er bra for deg å ha et godt forhold til henne. Sannsynligvis har dere begge to mye å lære, og moren din har ansvar for å hjelpe og beskytte deg frem til du er 18 år. Moren din bestemmer altså over deg frem til du er 18 år, så prøv å finn ut av hva du kan gjøre for å løse ulike situasjoner hvor dere er uenige. Snakk eventuelt med helsesøster på skolen for å få noen tips hvis dette fortsetter å være vanskelig. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra