Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få økonomisk støtte for å studere i utlandet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 og tenker at jeg vil flytte til et annet land for å studere (etter at jeg er fyllt 18). Jeg tenkte mest sansynelig London, men hvordan skal jeg få penger til å bo der? Kan Norge støtte meg på en eller annen måte?

Besvart 17.12.2018 13:27
 

Svar
Hei jente 15 år,

De fleste studenter søker om lån og stipend fra Lånekassen når de skal studere. Lånet betaler man tilbake senere når man begynner å jobbe, men stipendet trenger man ikke å betale tilbake. 

Du må ha generell studiekompetanse for å søke støtte fra Lånekassen.

I 2018/2019 fikk studenter i Norge 116 369 kroner i året i støtte for å dekke levekostnader. Dette heter basisstøtte. Dette kan man også få når man studerer i utlandet. Denne støtten gis som en blanding av lån og stipend.

Som student i utlandet må man gjerne betale skolepenger, for i motsetning til i Norge er ikke alltid høyere utdanning gratis. Man kan også få støtte fra Lånekassen for å betale skolepenger, men bare inntil et visst beløp. Deler av støtten en stipend, og resten er lån.

Du kan se en tabell her som viser hvor mye du kan få når du skal studere i utlandet - Lånekassen - Så mye kan du få

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra