Hopp til hovedinnholdet

Høyt konfliktnivå hjemme, mor sier at han like gjerne kan flytte ut 15 år.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, eg sliter veldig hjemme. Dei som eg bur heime med, har ingen respekt eller noen form for kjærleik i meg.. eg har fått mange trusler frå moren min, at ho ringer politiet viss eg ikke ringer, eller ikkje kjem heim. Ho har sagt det at ho har ingen tillit eller respekt får meg, og at eg ikke hører heime der.. ho har sagt at eg kan flytte til damen min.. å at moren hennes kunne ta over barenidragene å diverse.. eg syns det hadde vore deilig å slippe vekk fra denne elendige «familien», så eg vil egentlig flytte vekk.. for å sei da enkelt.. eg hater alt å alle eg bur med.. å kan enkelt stikke av..

Besvart 03.02.2019 15:32
 

Svar
Hei gutt 15 år
 
Takk for at du skriver til oss. Det du beskriver høres ikke noe hyggelig ut! Har det alltid vært sånn? Noen ganger kan det bli høyt konfliktnivå i familier med ungdommer. Det kan være mange grunner til det, ikke alle voksne takler ungdommer like godt. Noen voksne føler at de mister litt kontrollen, og de kan forsøke å løse det på dårlige måter.
 
Jeg vil ikke anbefale deg å flytte ut eller stikke av, men jeg tenker jo samtidig at det ikke er greit å bo i et hjem hvor man blir fortalt at man ikke hører hjemme. Har du kontakt med barnevernet? Jeg tenker at det kunne være fint for deg å få snakke med dem. De er vant til familier hvor det er vanskelig. Hvis du må flytte ut, så kan det være fint å ha kontakt med barnevernet.
 
Du kan selv kontakte barneverntjenesten. Dersom du er ubekvem med å kontakte barneverntjenesten selv, vil helsesøster på skolen, eller andre voksne som du stoler på, kunne hjelpe deg. Alle kommuner har barneverntjenester.


Jeg hat valgt ut fire artikler til deg, sjekk dem ut! Lykke til, jeg heier på deg! Du kan gjerne skrive tilbake!
 
 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra