Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg være sammen med kjæresten min selvom jeg flytter?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal snart flytte hjemmefra som 16 åring. Jeg har nylig blitt sammen med en her jeg bor. Vi har snakket om dette med flytting og alt det der.og vi har bare et par måneder sammen før vi begge flytter. Han sier at han liker meg skikkelig og kan se for seg en framtid sammen med meg, men jeg er ikke helt sikker på hvordan det går når vi flytter.. jeg trenger råd.. burde vi fortsette å holde på til vi flytter eller burde vi bare avslutte det? Håper på svar .

Besvart 07.03.2019 19:32
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du syntes dette er litt vanskelig.

Det er jo ikke så lett å si hvordan et forhold vil fungere eller utvikle seg når man flytter litt fra hverandre. Noen klarer dette veldig fint, mens det for andre er vanskelig. Det avhenger nok først og fremst om hvordan dere møter situasjonen og hvilken instilling dere begge har.

Jeg tenker at dersom du er forelsket og glad i kjæresten din så vil det kanskje være verdt å gi det et forsøk, selvom det kan bli vanskelig? Det er jo veldig vanskelig å si hvordan det vil fungere før dere har gitt det et forsøk. Dere kan jo for eksempel prøve å snakke om hvilke forventninger dere har til hverandre når dere skal bo vekk fra hverandre og hvordan dere kan prøve å løse det slik at forholdet fungerer?

Som sagt så kan det jo være verdt å gi det et forsøk dersom man er glad i hverandre og vil være sammen.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra