Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles og jeg er bekymret for pappa

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Vi er ein vanlig familie der to ut av tre sønner fortsatt bur heime. Vi har hatt litt økonomiske problemer heilt siden pappa mistet jobben sin. Han har fortsatt i 50% stilling som badevakt. Han har søkt på utallige jobber men får ikkje komme inn på intervju engang. Pga pengeproblemet vårt har mamma valgt å gå i fra han. Da må vi selge huset og flytte. Pappa har ikkje økonomien til å leige/kjøpe bolig. Han har 2 månader på å finne seg noke før huset blir solgt. Sånn det ser ut no kjem han til å sove i bilen sin.. Kva skal eg gjøre?

Besvart 14.03.2019 16:15
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt med oss.

Jeg oppfatter at du står i en vanskelig situasjon der foreldrene dine nettopp har gått fra hverandre og du er bekymret for din far pga. økonomien.

Det er vanskelig for mange barn å forholde seg til at sine foreldre skal gå fra hverandre, i tillegg høres det ut som du blir bekymret og redd for hvordan pappaen din skal klare seg. Det er en tilleggsbelastning. Stort sett har barn nok med å forholde seg til bruddet og at det kommer til å skje mange endringer på kort tid.

I Norge har vi et velferdssystem som skal sørge for at alle mennesker har et tak over hodet og penger nok til mat. Vi har et trygdesystem som heter NAV som hjelper mennesker som står i lignende situasjoner som du beskriver. Det er mulig å få et midlertidig botilbud hos de slik at man ikke trenger å sove i egen bil. Her kan du lese mer om dette: www.nav.no/no/Person/Flere+tema/Sosiale+tjenester/bolig/midlertidig-botilbud. Det er også mulig å søke på noe som heter økonomisk sosialhjelp dersom han ikke har råd til livets opphold ut fra nåværende inntekt. Dette er altså et sted som kan tilby hjelp til han og dere. Det er også mulig å henvende seg til kommunen for å høre hvike tilbud de har i slike situasjoner.

Jeg forstår godt at du er bekymrt for din far nå og at det virker håpløst. Det er imidlertid ikke ditt ansvar å sørge for at han får ordnet opp i dette, det må han fikse på egen hånd gjennom å få hjelp fra NAV, kommunen eller venner og familie. Tanken er god, at du vil hjelpe til, men foreldrene dine må finne ut av hvordan de kan skåne deg som barn oppe i dette. Dersom dine bekymringer for din far vedvarer vil jeg anbefale at du snakker med en annen voksenperson om det. Det er vondt å bære på slike tanker helt alene.

Jeg håper dette var til hjelp for deg.

Jeg legger ved en artikkel du kan se nærmere på.

Lykke til!

 

www.ung.no/fattig/3897_Bekymrer_meg_over_familiens_%C3%B8konomi._Hva_kan_jeg_gj%C3%B8re.html

www.ung.no/sosialhjelp/2205_Hvem_har_rett_p%C3%A5_%C3%B8konomisk_hjelp.html

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra