Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke fortsette å blande meg inn i krangelen med naboen lenger.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er i en veldig vanskelig situasjon. Familien flyttet for 13 år siden inn i en helt ny enebolig. Kort stund etter ble nabotomta kjøpt og vi fikk naboer. I begynnelsen var vi gode venner, men vi fikk snart problemer. Naboene våres sitter ute, røyker, drikker og snakker høyt til ofte etter 23:00. I begynnelsen reagerte pappa kraftig. Vi har etnisk bakgrunn fra et annet land hvor dette ikke er akseptabelt i det hele tatt. Det har vært mye krangel frem og tilbake. Den siste tiden kan det hende de går inn før 23:00, men pappa reagerer fortsatt. Ofte med sint gebrokkent norsk som naboene finner truende. Mamma sender oss barna til å gripe inn i krangelen og det oppstår fort en pinelig situasjon. Pappa har fått varsel (husbråk SL § 360), men fortsetter å reagere på sin sinte måte. Snart har alle barna flyttet ut og jeg er bekymret for hva som kommer til å skje når vi ikke er der. Det er dessuten veldig slitsomt for meg å gripe inn på den måten når jeg ikke vil blande meg inn i det.

Besvart 07.04.2019 23:15
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke uvanlig med nabokrangel. Det er slik at vi mennesker ønsker å leve våre liv på veldig mange måter. Det er dessverre slik at det å leve i byer og samfunn betyr at vi må inngå kompromiss. I og med at faren din har fått varsel, tenker politiet at reaksjonen til faren din er verre en det de gjør. Dersom foreldrene dine vil fortsette å bo der dere gjør bør  faren din la være å krangle.

Det at faren din blir så sint er ikke ditt ansvar. Det er veldig forståelig at du synes at det er vanskelig å må blande dere inn. Du bør sin i fra at du ikke gjør dette mer. Dersom faren din ikke lar være å hisse seg opp vil han sannsynligvis få bot til slutt. Kanskje naboen hører bedre etter om man prøver å være vennlig.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg når du skal snakke med dine foreldre.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du mye ansvar?

Bekymra gutt (colourbox.com)

Å måtte ta ansvar kan være bra for barn og ungdom. Men hvor går egentlig grensen for hvor mye du klarer å bære på dine skuldre?

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra