Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg spørre en kompis om å dele student bolig?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal være kortfattet; Jeg føler at det er på tide å flytte hjemmefra, både med tanke på å komme meg litt nærmere studie-sted, men også "for voksenpoeng". Jeg er kanskje litt kresen, så jeg har lyst til litt større rom enn de bittesmå rommene som studentsamskipnaden kan tilby, problemet er vel at dess større rom, dess dyrere blir leien. Derfor har jeg vært på tanken om å leie sammen med en kompis. Etter å ha tenkt litt over hva de flerste kompisene mine sine fremtidsplaner er, er det per akkurat nå èn som jeg vet har planer om å flytte inn til samme sted, og jeg kunne gjerne ha flyttet sammen med ham. Dog, selv om jeg kjenner han godt, kjenner jeg han ikke SÅ godt, og er usikker på åssen jeg eventuelt skal komme med forslaget?

Besvart 13.06.2019 05:19
 

Svar
Hei!

Det å finne riktig sted til riktig pris og med riktig mennesker er ikke lett på topp av overgangen ved å flytte hjemme fra, så jeg skal prøve å svare deg så godt jeg kan!

Det å spørre en kompis som du føler at du ikke kjenner altfor godt, kan føles som å tråkke i fremmed farvann og gjøre intensjonene dine utydelige. Det du ønsker å stille er et simpelt spørsmål, men med større forpliktelse, så måten du legger det fram på spiller en rolle. Det letteste er nok bare å legge kortene på bordet «dette er min situasjon» og berette for han om ditt ønske etter et større rom, men at en slik leie krever økonomisk støtte og at du leter etter noen å flytte sammen med og lurer på om han er interessert. Det kan også være en idé og nevne kort hvorfor du spør han, én av grunnene er at han tenker å flytte i samme retning og en annen grunn som for eksempel at det kan være en god mulighet til å bli bedre kjent etc. Du trenger en å leie med, men prøv å legge det fram så det ikke føles for kompisen din som at du spør fordi det er økonomisk gunstig for deg, men at du ønsker han som «romkamerat». Du kan fortelle litt om hva du tenker angående plassering, pris klasse og fasiliteter, men prøv å vær fleksibel da det er større sjanse for at tilbudet ditt passer han! 

Vedlagt ligger det noen artikler med flere relevante tanker og tips!

 Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bo i kollektiv?

Bo i kollektiv (colourbox.com)

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Depositum eller leiegaranti?

Jente på flyttefot (colourbox.com)

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra