Hopp til hovedinnholdet

Flytter fra byen min, er redd for innbrudd og gå på do når det er mørkt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg skal flytte ca 45 min bort fra hjem byen min, jeg er veldig redd for å være alene grunnet mye forskjellig som feks så er jeg redd for at noen skal bryte seg inn. Men samtidig så har jeg kjempe lyst til å bo alene fordi det høres veldig gøy ut! Men jeg lurer på om du har noen tips/råd for hvordan jeg skal klare å sove om nettene å føle meg mest mulig trygg. Jeg skal bo på toppen av Garagen til søsken barnet av mamma så jeg er jo ikke helt alene, men de bor jo selvfølgelig inne i huset deres! Men doen er liksom nede å jeg er redd for at jeg ikke skal tørre å gå på do når det er mørkt ute..

Besvart 24.06.2019 14:42
 

Svar
Hei

Det du beskriver er noe de fleste tenker på når det er tid for å flytte ut fra hjemmet. 
Du er heldig som kjenner de du skal bo hos.

Spør om det er ok å få telefonnummeret til mammas søskenbarn og om du kan bruke det på natten hvis noe hender som gjør deg redd. Kun i krise, må ikke misbrukes. 

Alle hus har ulike lyder som du må bli kjent med. Lydene kan endres med årstidene. Tenk på det de første ukene du bor på hybel. Bli kjent med husets lyder. 

Finn rutiner for kveldsstell og legg deg til samme tid hver kveld. Ingen mobil eller andre blå skjermer den siste timen før du legger deg. Opplever du stillheten som truende sett på en radio som har rolig musikk eller rolige samtaler.

Ha lyset på i gangen slik at det ikke er helt mørkt dersom du må ned på do.

Det er lov å bruke tid til å venne seg til å bo alene. Det her klarer du.

Jeg har lagt med noen artikler jeg tror du kan ha nytte av.  

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Er du mørkredd?

Mørkt soverom på natta (colourbox.com)

Dei aller fleste kjenner til begrepet «mørkredd» og mange har nok også på eit tidspunkt kjent seg utrygge i mørket. Spesielt er det å vere mørkredd vanleg hos barn. Men også ungdommar og vaksne kan oppleve å vere mørkredde. Korleis kan vi forstå det, og når blir det eit problem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra