Hopp til hovedinnholdet

Jeg er i tvil om det er riktig for meg å flytte til utlandet for å studere.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg flytter hjemmefra om ca 5 uker, jeg Flytter alene til utlandet for å gå skole. Jeg flytter hovedsakelig pga hjemmesituasjon, mistrivsel og behov for å komme meg bort. Jeg Skal bo på hybel/kollektiv der. Vi har bodd der tidligere så er kjent i omerådet osv, men tror det kan bli litt rart/vanskelig å venne seg til å bo i et annet land og å bo alene å ha fullt ansvar for seg selv. Har du noen tips til det? Jeg gruer meg samtidlig som jeg har veldig lyst å dra og savner da vi bodde der, jeg føler jeg virkelig trenger dette, men samtidlig vet jeg ikke om jeg gjør det rette.

Besvart 26.06.2019 14:34
 

Svar
Hei jente 17 år.

Du forteller at du skal flytte til utlandet for å studere, og at du er delt i hvordan du føler det nå. På den ene siden gleder du deg, mens du samtidig gruer deg. Det er helt naturlig å ha det på denne måten.

Du skriver at du flytter fordi du har mistrivdes hjemme og at du trenger å komme deg bort. Da høres det for meg ut som om dette er et godt valg.

Det er vanlig å grue seg til alt som er ukjent og bekymre seg for de tingene du skriver om. Kommer jeg til å trives? Vil det gå bra på skolen? Vil jeg få meg venner, eller kommer jeg til å føle meg ensom? Vil jeg lengte hjem?

Du er vant til å bo sammen med noen som er glad i deg og som følger deg opp og tar vare på deg.Dessuten er det jo første gangen du flytter hjemmefra. Du har ingen egen erfaring med dette enda, men det kommer helt sikkert til å gå bra.

Det blir sikkert deilig for deg også. Dette er et valg du selv har tatt, hvis jeg forstår deg riktig? Tror du ikke det kommer til å føles bra å endelig gjøre det du har bestemt deg for? Og du skal jo ikke bo helt alene, men sammen med andre. Og de hjemme er jo bare en telefon- eller facetime-samtale unna. Noen dager blir sikkert tøffere enn andre, men dette klarer du. Vi kan aldri vite helt sikkert om de valgene vi tar er riktige for oss, men hvis vi ikke tør å prøve noe nytt, vil vi oppleve fryktelig lite. Du har sikkert hørt ordtaket "den som intet våger, intet vinner". Det passer godt i denne sammenhengen.

Lykke til, jeg heier på deg. Legger ved noen artikler du kan lese.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bo i kollektiv?

Bo i kollektiv (colourbox.com)

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

Les mer

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra