Hopp til hovedinnholdet

Krangler med mor. Kan jeg få bostipend?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt på 17 år som skal til å begynne på VG2 om noen dager. I det siste har jeg og moren min kranglet en god del og nå har hun begynt å true med å kaste meg ut fordi hun begynner å bli lei av meg. Nærmeste familiemedlem jeg kunne bodd hos bor rundt 2 timer unna så måtte i det tilfelle byttet skole, men synes det blir veldig kjipt å måtte bytte skole halvveis gjennom året når jeg blir 18. Er det mulig å få et bostipend eller noe støtte for å flytte inn i en leilighet i samme område som skolen? Vi bor i et ganske lite tettsted på under 10.000 mennsker og lurte på om dette var mulig i det hele tatt, evt. hva annet jeg kunne gjort?

Besvart 14.08.2019 09:28
 

Svar
Hei

Så synd at du og moren din krangler. 

De fleste som får bostipend gjør det fordi det er lang avstand mellom der foreldrene dine bor og skolen. Dersom avstanden er på 40 km eller mer, eller reisetiden hver dag blir på 3 timer eller mer så kan du få bostipend.

Det går også an å få bostipend dersom man er i en situasjon som gjør at man ikke kan bo hjemme. I så fall må det dokumenteres av en fagperson som kjenner saken. Dersom konflikten mellom deg og din mor er så alvorlig at du ikke kan bo hjemme, så kan du komme inn under denne regelen. Da må det i så fall dokumenteres, for eksempel med et brev i fra familierådgiver, psykolog eller andre.

Du kan fortsatt ha rett til bostipend, selv om du bor med slektninger.

Elever over 18 år som ikke bor hjemme kan også søke om lån. 

 

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Bostipend på videregående (borteboerstipend)

Lånekassen og flytteeske (colourbox.com)

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til bostipend fra lånekassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra